Jurgen Koens

Over Jurgen Koens

Patissier, fooddesigner, productontwikkelaar, procestechnoloog en kok

Voordat ik ga vertellen wat ik, Jurgen Koens, voor u kan betekenen, draai ik het graag om: Wat wilt u? Ik hoor graag ieders wensen en behoeften en vertaal deze in concreet maatwerk. Voor u als klant de borgstelling dat u een antwoord krijgt op uw vraag, dat specifiek op u is afgestemd. Samen zullen we doelgericht kijken naar uw behoeften. Het bieden van een aandachtig luisterend oor gekoppeld aan het inventariseren van uw vraagstelling is dan ook een wezenlijk onderdeel. Dit met als doelstelling u te betrekken in het verbeterproces van uw product, het uitvoeren van een vakgerelateerde wens of het beantwoorden van een hulpvraag.

Ontwikkeling en innovatie staan hierbij centraal! Mijn grote liefde voor het vak gecombineerd met mijn jarenlange ervaring, zowel nationaal als internationaal, maakt dat ik met volle overgave mijn expertise en kennis wil en kan delen. Mijn omvangrijke lijst aan excellente werkervaringen, uitgebreide scholing en deelname aan diverse wedstrijden met het Nederlands kookteam zorgt ervoor dat ik binnen alle deelgebieden van het vak patisserie inzetbaar ben. Mijn knowhow en creativiteit zijn onder meer inzetbaar op het gebied van: patisserie, glacerie, ijsbereiding, confiserie en chocolaterie. Op ambachtelijk én industrieel gebied! Daarnaast besteed ik graag aandacht aan het trainen van creativiteit; de basis voor nieuwe creaties en werken met nieuwe technieken. Samen kunnen we ons focussen op de sfeer & beleving rondom uw product. Het laten proeven van (nieuwe) producten & creaties, gecombineerd met een mooi verhaal, is dé manier om mensen ermee kennis te laten maken. Laten we samen uw verhaal schrijven. Daarmede kan ik ook directe ondersteuning bieden op het gebied van; deskundigheid personeel, optimalisering van uw aanbod, ontwerpen/opzetten en doorontwikkelen van passende concepten, werken aan een representatieve uitstraling, ontwikkelen van nieuwe denkbeelden en het optimaliseren van het productieproces.  

Dankzij jarenlange ervaring als kok, chocolatier, patissier en ontwikkelaar geef ik u graag deskundig advies op het gebied van materialen en omgeving. Ik denk hierbij o.a. aan: » ondersteuning bij nieuwbouw & verbouwing van uw werkomgeving » advisering bij de inrichting » advies ten aanzien van apparatuur en materiaal » foodstyling passend binnen uw huisstijl Ook binnen het onderwijs, onze toekomst, ben ik actief. Door het geven van demonstraties weet ik leerlingen te boeien en te motiveren. Kijken, leren, proeven maar vooral door te doen! Ervaringsgericht leren is hierbij mijn uitgangspunt. Verder is het uiteraard mogelijk om de unieke ruimte van Pastryclub 1.0 in te zetten bij diverse activiteiten, deze inspirerende en bijzondere omgeving leent zich perfect voor inspiratie, beleving en ontwikkeling. Het geven van demonstraties en foodpresentaties, het schrijven van vakinhoudelijke artikelen of het verbinden van vakmensen behoren ook tot mijn portefeuille.